'Automationsentreprenör' 800xA till Sigma

Lund, Sweden Application deadline 2020-03-20

Job description

För mycket vardagslunk på jobbet? Dags för miljöombyte? Vi söker fler stjärnor till vårt dream team och vill ha dej med!

Våra USP:ar på marknaden är vår skicklighet att i projekterbjudanden till våra kunder kombinera hög teknisk kunskap med ett gott affärssinne samt en flexibilitet och en snabbhet i affärssituationen.

Vi är ett smart, agilt och hållbart företag som bygger vår framgång på delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av riktigt duktiga, ambitiösa och kul kollegor med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Vi genomför utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Vi erbjuder även våra kunder specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Vi har en riktigt god orderingång och många kundförfrågningar på nya projekt som gör att vi vill komplettera automationsavdelningen med ytterligare killar och tjejer som delar våra värderingar, söker utmaningar och vill leverera det där lilla extra. Är du erfaren är det bra men även rookies med något års erfarenhet kan funka. Det viktigaste för oss och våra projektteam är att du har rätt attityd och vilja och en stor arbetskapacitet. Är du ny i branschen, eller vill byta inriktning, så kanske det känns skönt med en mentor som support, inga problem, det fixar vi! Är du mer erfaren så kanske du själv kan tänka dig ett mentorskap, det supportar vi gärna.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till ledande kunder i branschen med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte. Naturligtvis alltid inom automation men också digitalisering bland annat i form av vertikal integration av våra kunders olika system. I dessa senare projekt arbetar vi i korsfunktionella team tillsammans med kollegorna på digitaliseringsavdelningen och IT-konsulter från övriga Sigma .
 • Aktivt bidra med allt från förstudier, utredningar, support, serviceåtaganden till besiktningar.
 • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet.
 • Jobba med ABB 800xA som plattform på högsta tekniknivå med till exempel ESXi/vCenter, WSUS, integrerad domän, GPO, RNRP, IT/OT security, bulk data handling, OPC, SNMP, migrering AC450 till 800M, System health check
 • Tillsammans med vår systeravdelning för digitalisering och övriga Sigma eller i egen regi leverera digitalisering i form av vertikal integration av bland annat 800xA mot produktionssystem och affärssystem.

Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett kul och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Basic qualifications

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • 1 - 3 års arbetslivserfarenhet inom 800xA. Du ska kunna både system och applikation.
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt.
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Preferred additional skills, personal traits and experience

Meriterande är gedigen kunskap inom ABB 800xA, erfarenhet av funktionsleveranser i projektform samt generellt kunskaper inom DCS, BATCH, PLC, SCADA, Nätverk, OT/IT-säkerhet och arkitektur, Processoptimering, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

We offer

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen i branschen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga grundstenar för oss.

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Sigma Industry Solutions är i dagsläget nästan 30 anställda och i ngår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder. Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Detta är en produktiv och utvecklande miljö att trivas i.

More information

För mer information kontakta

Magnus Grenthe,
+46 705509699
magnus.grenthe@sigma.se

 • Position

  'Automationsentreprenör' 800xA till Sigma

 • Company

  Sigma Industry Solutions

 • Location

  Lund, Sweden

 • Competence area

  Electricity & Automation, Digitalisation, Automation

 • Publication date

  2020-02-14

 • Expiration date

  2020-03-20

 • Contact

  Magnus Grenthe, magnus.grenthe@sigma.se, 46705509699

This website uses cookies. By continuing to browse the site we assume you are fine with our use of cookies. Read more here.

Got it