Automationsingenjör Aveva System Platform sökes

Malmö, Sweden Application deadline 2021-04-18

Job description

Känns jobbet lite för mycket vardag? Rullar du och ditt företag på i gamla hjulspår? Vill du mer med ditt jobb? Dags för förändring? Ute efter mer teknik, mer affärer och roligare på jobbet? Varför inte alltihop? Vi söker fler automationsstjärnor, både killar och tjejer till vårt dream-team och vill ha dig med!

Vårt bolags första år har gått över alla förväntningar. Vi har ökat från 3 till 35 anställda och har byggt upp goda relationer och affärer med de flesta av de främsta automationskunderna i södra Sverige och ett antal ytterligare norröver. Nu vill vi växla upp ytterligare, med fler kunder, bli tekniskt bredare, starkare, ta större åtaganden och ha ännu roligare på jobbet!

Vi är ett smart, agilt, jämställt och hållbart företag som bygger vår framgång på riktigt duktiga medarbetare, delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga killar och tjejer med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Vi har nyligen flyttat in i fantastiska lokaler centralt i Malmö, alldeles nära centralstationen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte. Naturligtvis alltid inom automation men också digitalisering bland annat i form av vertikal integration av våra kunders olika system
 • Delta i support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Jobba med Siemens, Rockwell, Mitsubishi, Beckhoff och B&R i olika miljöer. Oftast med fördjupning inom en plattform men in i mellan prova något nytt
 • Jobba med Aveva System Platform (tidigare Wonderware), templating, skripting, kontrollmoduler, instanser och grafiska mallar.
 • Fördjupa dig i något av de större SCADA systemen på marknaden

Vi söker dig som redan är en automationsstjärna eller som tror att du snabbt skulle kunna bli det i rätt miljö. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Basic qualifications

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • 2 - 5 års arbetslivserfarenhet inom automation. Du ska kunna både PLC och HMI. Plus om du även kan Elkonstruktion.
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala och globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Preferred additional skills, personal traits and experience

Meriterande är god kunskap inom Aveva System Platform (tidigare Wonderware): Scriptteknik, kontrollmoduler, grafiska mallar, instanser och objekt.

We offer

Som konsult hos oss får du arbeta i projekt med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang, jämställdhet och glädje är viktiga grundstenar för oss.

Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

More information

För mer information kontakta

Tove Sivtoft,
+46 730916633
tove.sivtoft@sigma.se

 • Position

  Automationsingenjör Aveva System Platform sökes

 • Company

  Sigma Industry Solutions

 • Location

  Malmö, Sweden

 • Competence area

  Electricity & Automation, Digitalisation, Automation

 • Publication date

  2021-04-07

 • Expiration date

  2021-04-18

 • Contact

  Tove Sivtoft, tove.sivtoft@sigma.se, 46730916633

This website uses cookies. By continuing to browse the site we assume you are fine with our use of cookies. Read more here.

Got it