Erfaren Automationsingenjör inom tillverkningsindustrin sökes

Lund, Sweden Application deadline 2020-04-30

Job description

Vi söker nu dig med några års erfarenhet inom automationsbranschen för spännande uppdrag inom tillverkningsindustrin. Du brinner för tekniken och trivs i utmanande projekt.

Vi är ett smart, agilt och hållbart företag som bygger vår framgång på delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av duktiga och trevliga kollegor med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Vi arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering. Vi erbjuder även våra kunder specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Vi är i en expansiv tillväxtfas med nya projekt och uppdrag och vill därför förstärka vår automationsavdelning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Programmera PLC, HMI, SCADA och databaser för industri och process.
 • Delta eller leda våra tekniskt avancerade projekt till branschledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning.

Som person ser vi att du har ett stort teknikintresse och gillar att arbeta i såväl team som självständigt. Du är engagerad och lyhörd för kundens/projektets behov. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett kul och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett extra plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Basic qualifications

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

Minst 3 - 5 års arbetslivserfarenhet inom automation och/eller elkonstruktion.

 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt.
 • Behärskar något av de vanligaste ledande PLC- och SCADA-systemen. (Siemens, Rockwell, B&R, Mitsubishi, Beckhoff mfl)

Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Preferred additional skills, personal traits and experience

Meriterande kunskaper är erfarenhet av något av följande verktyg: Siemens TIA portal, S7, RsLogix 5000, TwinCAT, Automation Studio, Wonderware Intouch eller Eplan.

We offer

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen i branschen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga grundstenar för oss.

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Sigma Industry Solutions i ngår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder. Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Detta är en produktiv och utvecklande miljö att trivas i.

More information

För mer information kontakta

Tove Sivtoft,
+46 730916633
tove.sivtoft@sigma.se

 • Position

  Erfaren Automationsingenjör inom tillverkningsindustrin sökes

 • Company

  Sigma Industry Solutions

 • Location

  Lund, Sweden

 • Competence area

  Electricity & Automation, Automation

 • Publication date

  2020-03-24

 • Expiration date

  2020-04-30

 • Contact

  Tove Sivtoft, tove.sivtoft@sigma.se, 46730916633

This website uses cookies. By continuing to browse the site we assume you are fine with our use of cookies. Read more here.

Got it