Trafikanalytiker och trafikutformare till Göteborg

Göteborg, Sweden Application deadline 2020-08-23

Job description

Har du en passion för trafik i samhällsplanering och vill bidra till en bättre morgondag? Sigma Civils avdelning inom trafik i Göteborg fortsätter att växa och vi behöver bli fler inom framförallt analys/simulering och utformning. Vi arbetar över hela Sverige med bland annat trafik- och mobilitetsutredningar samt utformningsförslag, för såväl offentlig sektor som privata aktörer – stort som smått i en spännande blandning. Vi är också delaktiga i större infrastrukturprojekt där trafik är en central del, just nu bland annat i genomförandestudier i centrala Göteborg.

Sigma Civil söker nu nya medarbetare till Göteborgskontoret. Med en avdelning i ett expansivt skede finns det stora möjligheter att vara delaktig i avdelningens och företagets utveckling.

Till vårt kontor i Göteborg söker vi analytiker och utformare.

I rollen som analytiker kommer du att få vara med och utveckla trafikverksamheten med fokus på analys och simulering. Du kommer att ha en central roll på avdelningen med stora möjligheter att påverka teknikområdets utveckling.

Du kommer att arbeta som handläggare och vid intresse även uppdragsledare i nära samarbete med andra trafikplanerare och teknikspecialister. Att driva och medverka i trafikuppdrag mot kommuner, privata aktörer och Trafikverket kommer att vara en central del av ditt arbete. Andra centrala delar av arbetet är att etablera och bibehålla goda kundrelationer, hitta nya uppdragsmöjligheter och bidra till den tekniska utvecklingen inom teknikområdet. Beroende på intresse och erfarenhet kan du få möjlighet att arbeta med exempelvis komplexa analyser och utredningar, simuleringar och prognoser, m.m.

För tjänsten som analytiker förutsätts att du har:

 • Erfarenhet som teknikansvarig inom trafikanalys.
 • Erfarenhet av branschvedertagna program för simulering såsom VISUM, VISSIM, Dynameq m.fl.
 • Kännedom om kommuners och Trafikverkets planeringsprocesser.
 • Arbetat med såväl enskilda trafikuppdrag som större multidisciplinära uppdrag.
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom trafikanalys.

Du är civilingenjör eller motsvarande inom relevant område samt innehar körkort. Egenskaper som du kommer att ha användning för hos oss är engagemang, drivkraft, kreativitet, nyfikenhet och en ödmjuk inställning gentemot beställare och kollegor.

I rollen som utformare kommer du få arbeta med många spännande uppdrag. Beroende på intresse och inriktning kan det exempelvis handla om trafikutformning av gata eller väg inom trafikutredningar i planprogram och detaljplaner, samt att ta fram underlag för detaljprojektering. Redan i skiss- och utformningsskede kan det vara aktuellt med 3D-modellering som stöd. Sigma Civil har tillgång till bland annat AutoCAD, Civil 3D och InfraWorks. Det kommer även att finnas goda möjligheter att arbeta med trafikutredning i mån av intresse. Till stöd finns många seniora kollegor på Sigma Civil inom utformning, projektering och utredning.

För tjänsten som utformare förutsätts att du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med AutoCAD eller Civil 3D
 • Kännedom om kommuners och Trafikverkets planeringsprocesser och utformningsråd, särskilt VGU.
 • Arbetat med trafikutformning i såväl enskilda trafikuppdrag som större multidisciplinära uppdrag.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet inom trafikutformning.

Du är civilingenjör eller motsvarande inom relevant område samt innehar körkort. Egenskaper som du kommer att ha användning för hos oss är engagemang, drivkraft, kreativitet, nyfikenhet och en ödmjuk inställning gentemot beställare och kollegor.

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då sista ansökningsdatum är den 23 augusti. Ange i ansökan om du söker tjänsten som analytiker eller utformare. Urval och intervjuer sker löpande under processen och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Vi undanber oss påringning från rekryteringskonsulter och annonsföretag.

More information

För mer information kontakta

Lars Löwenadler, avdelningschef
+46 722082227
lars.lowenadler@sigma.se

 • Position

  Trafikanalytiker och trafikutformare till Göteborg

 • Company

  Sigma Civil

 • Location

  Göteborg, Sweden

 • Competence area

  Road Design and Traffic Planning

 • Publication date

  2020-06-26

 • Expiration date

  2020-08-23

 • Contact

  Lars Löwenadler, lars.lowenadler@sigma.se, 46722082227

This website uses cookies. By continuing to browse the site we assume you are fine with our use of cookies. Read more here.

Got it