​Sigma IT Consulting förvärvar Konsultbolag1 Väst AB i Göteborg

Press Release2016-09-27 12:30   |   Sigma IT

Sigma har jobbat fokuserat med test och testledning sedan 1999 och byggt upp en omfattande och framgångsrik verksamhet. Förvärvet av den konsultverksamhet Konsultbolag1 Väst AB bedriver i Göteborg är ett led i en intensifierad satsning inom test och krav. Verksamheten omfattar 14 specialister inom test/testledning, automatiserad testning samt kravhantering. Sigma får i och med förvärvet tillgång till ett antal erfarna och vassa medarbetare inom test och krav.

– Förvärvet stärker Sigmas marknadsposition ytterligare och innebär att vi kan hjälpa ännu fler kunder att på ett professionellt och effektivt sätt kravställa och testa sina system och produkter och därmed göra dem mer framgångsrika, säger Lars Kry, VD på Sigma IT Consulting.

Förvärvet innebär att Sigma befäster sin ställning som en ledande aktör inom testområdet i Västsverige med över 45 specialister inom regionen. Som en del i överenskommelsen mellan bolagen har det också tecknats ett rikstäckande samarbetsavtal då det gäller utbildning inom test och krav, ett område där Konsultbolag1 är marknadsledande.

­– Vi är glada över att just Sigma står för förvärvet av vår konsultverksamhet i Göteborg nu när vi väljer att fokusera på vår verksamhet i Stockholm, Malmö och Falun. Det ger en trygghet och stabilitet, inte bara för vår personal i Göteborg, utan även för våra kunder som nu får Sigma som leverantör, säger Paulina Illman, koncern-VD Konsultbolag1.

– Jag är glad att få välkomna medarbetarna från Konsultbolag1 till Sigma och att delta i vår spännande resa att utvecklas till det bästa IT-konsultbolaget. Förvärvet bygger vidare på våra framgångsfaktorer, att vi har de bästa konsulterna, våra värderingar och företagskultur samt en stark kundbas, avslutar Lars Kry.

Förvärvet träder i kraft från 1 oktober 2016.

För mer information, kontakta gärna:

Lars Kry, VD Sigma IT Consulting

Telefon 0733-434300

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
Telefon 0703-791506

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar