Ny webbplats ska ge bättre dialog i Ljungby kommun

Press Release2016-10-10 15:34   |   Sigma IT

Ljungby Kommun har lanserat en helt ny webbplats som ska underlätta kommunens kommunikation och interaktion med medborgarna.

Den nya webbplats ska vara den självklara nyhets- och informationskanalen för kommunens invånare. Informationen är nu betydligt mer lättillgänglig via mobil, surfplatta och desktop. Utvecklingen av kommunens nya webbplats, www.ljungby.se har gjorts av Sigma IT Consulting.

–Vi är mycket nöjda med vår nya webb och samarbetet med Sigma. Vår webbplats har i snitt 80 000 sidvisningar i månaden. Det senaste året har andelen besökare från mobila enheter blivit fler än från datorer. Med denna webbplats kan vi möta både dagens och morgondagens krav på att surfa på webben, säger Viktor Karlsson som är IT-koordinator i Ljungby kommun

Vid upphandlingen sökte Ljungby kommun efter en leverantör som skulle utveckla en ny responsiv webbplats i senaste versionen av Episerver. Valet föll på Sigma, som även haft uppdraget att sköta installation, tester, utbildning och andra viktiga delar i projekt. Samarbetet kommer att fortsätta eftersom Sigma blir kommunens ”webbpartner” och kommer att sköta utveckling och support av den nya webbplatsen i nära samarbete med kommunens webbansvariga.

–Det är roligt att jobba med en så engagerad kund som Ljungby kommun, arbetet har varit intensivt och tillsammans har vi uppfyllt Ljungby kommuns mål för den nya webbplatsen. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete. Jag ser också det goda resultatet som ett kvitto på Sigmas satsning på Episerver, vi har rätt kompetens och många nöjda kunder, säger Martin Tiinus, Partneransvarig Episerver på Sigma IT Consulting.

Den digitala närvaron är en viktig framgångsfaktor för kommunerna när det gäller att kommunicera med invånarna. Den nya webbplatsen kommer att underlätta informationsflödet och bidra till ökad dialog.

–Jag ser att projektet har haft två huvudsakliga framgångsfaktorer. Dels den goda planeringen och dels att teamet på Sigma på ett mycket bra sätt satt sig in i Ljungby kommuns situation. Sigma har hittat lösningar och gjort anpassningar som passar för just vårt sätt att arbeta med webb. Det har inneburit att resultatet har blivit mycket bättre än vad vi själva hade föreställt oss, avslutar Viktor Karlsson.

Mer information

Martin Tiinus, Partneransvarig Episerver, Sigma IT Consulting, tel 0703-790968

Viktor Karlsson, IT-koordinator, Ljungby kommun, tel 0372-78 91 67

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar