Tillsammans för en bättre morgondag

Sigma Group består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar vi vårt tekniska kunnande, vår spetskompetens och vår passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar.

Våra tjänster tillhandahålls av Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil, och Sigma Software. Sigma Group är moderbolaget som utvecklar och vårdar varumärket Sigma och våra många ramavtal.

Sigma Group ägs av Danir, ett familjeföretag ägt av familjen Dan Olofsson. Verksamheten utgörs primärt av konsultföretag fokuserade på att stödja våra kunder i deras digitalisering. Verksamheten drivs i 26 länder med 11 200 anställda.

Vi tar hand om affärerna och om varandra

Vi har ett stort engagemang i alla som spelar i vårt Sigma-lag. Vi kännetecknas av att vi bryr oss om varandra, våra kunder och vår omvärld och att vi är passionerade i det vi gör. Vi har ett gediget tekniskt kunnande och vi älskar att göra affärer. Vi är proaktiva och letar ständigt efter nya, bättre lösningar. Det är vad du gör som räknas – inte vad du säger.

Vår erfarenhet har lärt oss att det är förmågan att leverera som gör skillnad. Genom att arbeta med intressanta och spännande projekt och kunder utvecklas vi som individer såväl som företag. Kundernas förtroende är det som ger oss nya uppdrag och det i sin tur gör att vi kan ta nästa steg på vår resa.

En ständigt växande familj

 • 5 000

  medarbetare

  Januari 2024

 • 2 000

  konsulter i nätverket

  Januari 2024

 • 66

  städer

  Januari 2024

 • 17

  länder

  Januari 2024

Våra ingenjörer och den digitala revolutionen

Behoven av ny teknik och digitala applikationer ökar överallt och vi satsar nu ännu mer på att utveckla lösningarna för en bättre och mer digital morgondag.

Vi ser en ständigt ökande efterfrågan på teknikutveckling, digitala lösningar och på kompetensen som kopplar ihop de båda. Industri 4.0 är här och är en revolution i sig men behoven av digitala och uppkopplade applikationer och ny teknik finns överallt. Även de mest traditionellt analoga branscherna har genomgått eller håller på med en digital transformation. Och vi är glada att kunna bidra till denna spännande omställning.

Den digitala revolutionen går fort och vi arbetar hela tiden med att vässa vårt erbjudande och våra leveranser, så att vi på ett ännu bättre och mer snabbfotat sätt kan vara med och rusta våra kunder för den digitala framtiden. 

Vi tar det från början

1986 grundas Sapia AB och Dan Olofsson får uppdraget att bygga upp teknikkonsultdelen. Sex år senare, 1993, köper Dan Olofsson den tekniska konsultdelen från Sapia AB, vilket var starten på Sigma AB. Året därpå, 1997, har verksamheten 600 anställda och vi introduceras på Stockholmsbörsens O-lista.

Under 2001 mer än femdubblade vi antalet anställda. Sigma hade då 3 300 i verksamheten, som delades upp i tre nya bolag: Teleca (som såldes till Symphony Group 2008), Epsilon (som förvärvades av ÅF AB 2012) och nya Sigma.

Det fortsätter att gå bra för oss och såväl 2003 som 2004 utses vi till "Sveriges Bästa IT-konsult" av Veckans Affärer, som årligen genomför en undersökning bland 200 av Sveriges IT-köpare.

På Sigma bryr vi oss om varandra och världen omkring oss och en stark symbol för dessa värderingar är Star for Life, som Dan och Christin Olofsson startade 2005 i KwaZulu-Natal, Sydafrika. Syftet är att bekämpa hiv och aids bland unga i södra Afrika. Och vi har ända sedan starten varit projektets huvudsponsor.

Under 2007 och 2009 får vi ytterligare en bekräftelse på att vi har en god relation med våra kunder. Dessa år belönas vi med Dataföreningens ”Diamond”, som går till den IT-konsult som bäst förstår kundernas behov.

2013 är ett speciellt år för oss på Sigma. Vår huvudägare Danir AB köper ut Sigma från Stockholmsbörsen. Vi förvärvar även Sony Mobiles utvecklingsenhet för mobiltelefonhårdvara i Lund. Det nya bolaget heter Sigma Connectivity och blir ett av Sigmas tre affärsområden.

Året därpå, 2014, är verksamheten uppdelad i sex affärsområden: Sigma IT Consulting, Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil och Sigma Software.

Under 2016 firar vi vårt företags 30-årsjubileum med att konstatera, att vi sedan vi lämnade börsen, har startat 17 nya företag och nu har över 3 000 anställda.

Vi fortsätter att växa organiskt med cirka 600 anställda per år och i slutet av 2019 passerade vi en milstolpe på 5 000 anställda. Sigma Group består nu av 57 företag med kontor i tretton länder.

I början av 2021 lanserar vår huvudägare Danir en ny struktur där deras konsultinriktade verksamheter bildar fyra plattformar för att främja fortsatt tillväxt och expansion. Sigma är en av dessa plattformar och vi fortsätter att fokusera på teknik och vår unika förmåga att kombinera det med digitala lösningar. Sigma IT bildar framåt en egen koncern.

In short

 • 1986

  Sapia AB grundas

 • 1993

  Sapia AB blir Sigma AB

 • 1997

  Sigma når 600 medarbetare

 • 2001

  Tre nya bolag grundas

 • 2004

  Framröstad som Bästa IT-konsultbolag

 • 2005

  Star For Life grundas

 • 2009

  Belönas för våra kundrelationer

 • 2013

  Lämnar Stockholmsbörsen

 • 2014

  Definierar våra affärsområden

 • 2016

  Sigma fyller 30 år

 • 2019

  Vi når 5 000 medarbetare

 • 2021

  Nya plattformar för ökad tillväxt

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar