Experts of Tomorrow Innovation Race – Möt jurymedlemmen Magnus Göransson

Det har blivit dags att presentera vår jury i Experts of Tomorrow Innovation Race, de som kommer utse vinnarna och morgondagens experter. Först ut är designchefen och tidigare programledaren Magnus Göransson som med sin gedigna erfarenhet av kreativt arbete kommer hjälpa oss att hitta framtidens innovatörer.

Många känner säkert igen Magnus från TV4:s Lego Masters, där han var programledare tillsammans med Mauri Hermundsson. Ett självklart uppdrag för en tidigare designchef på Lego. Nu driver han det egna bolaget Swen Creative som hjälper andra företag att utveckla produkter och organisationer. Magnus föreläser också för företag om hur man skapar kreativa kulturer.

Magnus är utbildad industridesigner och har genom sitt yrke jobbat på bolag över hela världen. Förutom Lego har han haft uppdrag för Nespresso, Baxter, Sony och Ikea där han skapat användaranpassade produkter och tjänster för deras olika marknader.

Vi frågade Magnus varför han tycker att Experts of Tomorrow Innovation Race är ett viktigt initiativ.

– Innovation, att kunna uppfinna något av värde för mänskligheten, kommer att vara den kanske viktigaste kunskapen i framtiden. Hur ska vi kunna möta stora utmaningar som miljöförstöring, energiförsörjning och bättre hållbarare produkter, funderar Magnus.

– Kärnan i Innovation betyder att man måste lära sig att experimentera, misslyckas och misslyckas igen, inte ge upp för till sist lyckas det! Och det är alltid värt det, fortsätter Magnus.

Han anser att skolan idag gör i princip tvärtom, där de inte använder experiment eller misslyckanden som inlärning utan istället har ett recept med prov och tester som ska göras på ett specifikt sätt för att det ska räknas som ”rätt”.

Magnus förhoppning är att Experts of Tomorrow Innovation Race ska kunna ge lärare och elever en möjlighet att öva upp sitt kreativa tänkande och så ett frö till en större lust att utforska.

Avslutningsvis bad vi Magnus att välja en innovation som Magnus inte hade klarat sig utan.

– Oj, det är många! Men språk är kanske den viktigaste innovationen i mänsklighetens historia enligt mig. Utan att kunna prata med varandra hade det både blivit tråkigt och svårt att göra innovationer eftersom det alltid är en lagsport, avslutar Magnus.

Nyfiken på Experts of Tomorrow Innovation Race? Läs mer här sigma.se/sv/innovation-race

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar