The greatness of one added to another

Sigma Group består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar vi vårt tekniska kunnande, vår spetskompetens och vår passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Våra tjänster tillhandahålls av Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil, och Sigma Software. Sigma Group är moderbolaget som utvecklar och vårdar varumärket Sigma och våra många ramavtal.

Passion and execution

Det är genom att vara passionerade och genom att få saker gjorda som vi på Sigma gör skillnad. Som privatägt bolag med en långsiktig strategi kan vi själva ta besluten som rör vår egen utveckling. Vi växer hela tiden och till vår glädje blir det successivt allt fler som är med och formar utvecklingen och ger sitt bidrag till en bättre morgondag.

För alla oss på Sigma är dessa idéer fundamentala:

Vi har ett stort engagemang i alla som spelar i vårt Sigma-lag. Vi tror på kraften av att addera en till en annan och jobba ihop. Styrkan i detta blir ännu större när vi samverkar inom hela Sigma. Vi kännetecknas av att vi bryr oss om varandra, våra kunder och vår omvärld och att vi är passionerade i det vi gör.

Vi har ett gediget tekniskt kunnande och vi älskar att göra affärer. Vi gör skillnad genom vårt engagemang. Vi är proaktiva och hittar nya lösningar. Det är vad du gör som räknas – inte vad du säger. Vi tror på att få saker gjorda.

Vår erfarenhet har lärt oss att det är förmågan att leverera som gör skillnad. Genom att arbeta med intressanta och spännande projekt och kunder utvecklas vi som individer såväl som företag. Genom effektivitet i vårt dagliga arbete skapar vi resurser som möjliggör investeringar som stärker vår verksamhet. Vår energi är till för att flytta fram våra kunders positioner. Kundernas förtroende är det som ger oss nya uppdrag och det i sin tur gör att vi kan ta nästa steg på vår resa.

Samhällsengagemang – bra för alla

Genom åren som gått har vi kommit till insikt om hur viktigt det är att vara engagerad i utmaningar och frågor som kan förbättra vår omvärld. Den ideella organisationen Star for Life är ett exempel på detta. Vi stödjer dem och deras unika program för att förhindra spridningen av HIV bland unga människor i södra Afrika. Visionen är att inspirera ungdomarna till att tro på sin egen framtid och sina drömmar och att stödja dem i deras ansträngningar att leva ett liv utan HIV. Projektet omfattar mer än 100 000 elever och deras familjer i Sydafrika och Namibia. Vi är även en så kallad School Partner inom projektet, vilket innebär att vi arbetar med och stöttar Dlilanga High School i sydafrikanska KwaZulu-Natal, där vi följer eleverna från början till slutet av ett treårigt program. Star for Life ger oss en unik möjlighet, att ge barn i södra Afrika hopp för framtiden. Vi får därmed chansen att ta vårt sociala ansvar som företag och det är bra för alla.

Sigma i backspegeln


  • Sapia AB grundas

   Sapia AB grundas och Dan Olofsson får i uppdrag att bygga upp dess tekniska konsultdel.


  • Sapia AB blir Sigma AB

   Dan Olofsson förvärvar den tekniska konsultdelen av Sapia. Bolaget döps om till Sigma AB.


  • 600 medarbetare

   Sigma har 600 medarbetare och introduceras på Stockholmsbörsens O-lista.


  • Tre nya bolag

   Sigma har 3 300 medarbetare och verksamheten delas upp i tre nya bolag: Teleca (som 2008 förvärvas av Symphonykoncernen), Epsilon (som 2012 förvärvas av ÅF AB) och nya Sigma.


  • Sveriges bästa IT-konsult

   För andra året i rad utnämnts Sigma till ”Sveriges Bästa IT-konsult” efter en enkät bland 200 av Sveriges IT-inköpare utförd på uppdrag av Veckans Affärer.


  • Star for Life grundas

   Sigmas grundare Dan Olofsson startar projektet Star School (som senare döps om till Star for Life) i KwaZulu-Natal i Sydafrika. Syftet är att bekämpa hiv och aids bland unga i södra Afrika. Sigma blir en av projektets sponsorer.


  • Förståelse för kundens behov

   För andra gången belönas Sigma med Dataföreningens ”Diamanten” som den IT-konsult som bäst förstår kundernas behov. Första gången var 2007.


  • Sigma lämnar Stockholmsbörsen

   Huvudägaren Danir AB köper ut Sigma från Stockholmsbörsen. Sigma förvärvar därefter Sony Mobiles utvecklingsenhet för mobil hårdvara i Lund. Det nya bolaget döps till Sigma Connectivity och blir ett av Sigmas tre affärsområden.


  • Sex affärsområden formas

   Sigma formerar sex affärsområden: Sigma IT Consulting, Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil och Sigma Software. Nya bolag startas inom Sigma Industry och Sigma Civil.


  • Sigma 30 år

   Sigma firar 30 år och har sedan utköpet 2013 startat 17 nya bolag och är över 3 000 anställda.

  •  

   5 000

   Med en fortsatt stark organisk tillväxt med ungefär 600 medarbetare per år nådde vi i slutet av året 5 000 medarbetare. Sigma Group består sammanlagt av 57 bolag med kontor i tretton länder, av vilka vi under året sett en särskilt stor tillväxt i USA.

  •  

   Ny struktur för ökad tillväxt

   Sigmas ägare Danir sjösätter i början av 2021 en ny struktur där den konsultorienterade verksamheten formeras utifrån fyra plattformar för att främja fortsatt tillväxt och expansion. Sigma IT som varit en del av Sigma är en av dessa plattformar och utgör nu en egen koncern som heter Nexer. Danirs fyra plattformar är Sigma, Nexer, A Society och Poolia.

 

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar