Experts of Tomorrow Innovation Race – Möt jurymedlemmen Tina Lekeberg

Det har blivit dags att presentera nästa medlem av Experts of Tomorrow Innovation Race jury – Tina Lekeberg. Tina är UX-designer och numera även marknadsansvarig på Sigma Connectivity. Hon hoppas att innovationstävlingen ska kunna inspirera och nå de barn som inte tror sig vara så ”tekniskt intresserade”.

Tina har under åren jobbat på bland annat Sony Ericsson och senare på Sonys designavdelning som CMF-designer för mobiler och mobiltillbehör. Hon har arbetat på Sigma Connectivity sedan 2015 där hon varit med och tagit fram uppkopplade produkter för en rad olika företag. Med sin bakgrund inom UX- och industridesign har Tina stenkoll på hur man gör innovationer användarvänliga och kundanpassade och är därmed en självskriven medlem av vår jury.

Tina hyllar det faktum att Sigma vågar satsa på en innovationstävling för mellanstadiet och hoppas att Experts of Tomorrow Innovation Race ska kunna inspirera och påverka.

– Jag brinner för detta initiativ, för det är hos barnen vi kan påverka på riktigt och jag är stolt över att Sigma vågar se det långsiktiga perspektivet och med denna tävling ge tillbaka till våra barn och skolor. Jag hoppas att vi kan inspirera och få barnen att se vad innovation är och hur det går att påverka, säger Tina.

När Tina fick frågan om vad hon hoppas att tävlingen ska bidra till svarade hon:

– Att vi når de barn som inte anser sig vara så ”tekniskt intresserade” eller de likt mig själv som har dyslexi, eller andra utmaningar där skolan kan kännas tuff. I skolan betygsätts man i just det som kan kännas utmanande, men som säger väldigt lite om vad du kan jobba med i framtiden, säger Tina om vad hon hoppas på med tävlingen.

Det finns ju så kolossalt många innovationer i vårt samhälle, men när Tina tvingades välja någon som hon inte hade klarat sig utan föll valet på el och glasögon.

– El, absolut. Men sen skulle jag säga glasögon. Utan glasögon är vi många som skulle ha svårt att fungera i vårt samhälle.

Har du ett barn som går i mellanstadiet? Tipsa dem om att anmäla sig och sin klass till Experts of Tomorrow Innovation Race här sigma.se/sv/innovation-race

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar