Experts of Tomorrow Innovation Race – Möt jurymedlemmen Andreas Engman

Presentationerna av Experts of Tomorrow Innovation Race jurymedlemmar fortsätter och näst på tur är Andreas Engman på Sigma och hade det inte varit för en viss engagerad mellanstadielärare hade det nog inte alls blivit en tekniskt inriktad karriärsbana för Andreas.

Andreas Engman är avdelningschef på Sigma Industry South där han har hand om projektledning och Supply Chain Management. Det var i mellanstadiet som hans teknikintresse fångades upp av en av hans lärare. Därför brinner Andreas lite extra för Experts of Tomorrow Innovation Race och är en given medlem av vår jury.

Teknikintresset föddes som sagt redan i mellanstadiet och efter grundskolan valde han teknik på gymnasiet och sen rullade det på. Efter högskolan började han jobba som prestandaingenjör och innan jobbet på Sigma arbetade han mycket med beräkning och optimering av kraftverk.

– Jag har väl alltid haft ett stort teknikintresse och många i min omgivning var betydligt mer övertygade än vad jag själv var om att jag skulle jobba med något tekniskt. För min del så var det nog faktiskt en specifik lärare på mellanstadiet som fångade upp mitt intresse och drog med mig på saker både inom och utanför skolan. Så det var en gnista och glöd som fick bränsle där, berättar Andreas.

Andreas förhoppning är att Experts of Tomorrow Innovation Race ska få barn att förstå att teknik är något riktigt kul att jobba med.

– Det känns viktigt att öppna dörrar för barn så att de får snegla in i områden som kanske inte finns så naturligt för dem i vardagen. Och jag hoppas att tävlingen ska så ett frö till ett teknikintresse och förhoppningsvis visa att det är något som är riktigt kul att få jobba med, säger Andreas.

Utan att kunna kommunicera med varandra blir det svårt att få vardagen att fungera, och det är framför allt det som Andreas anser vara den allra viktigaste innovationen i vårt samhälle.

– Det är många saker i vardagen som gör saker enklare och lättare, men det mesta kan man faktiskt klara sig utan. Ett teknikområde som har och har haft stor betydelse för mig är kommunikation, avslutar Andreas.

Har du ett barn som går i mellanstadiet? Tipsa dem om att anmäla sig och sin klass till Experts of Tomorrow Innovation Race här sigma.se/sv/innovation-race 

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar