Femme O’clock – klockan är slagen för en mer jämställd bransch

Teknikindustrin skriker efter ingenjörer, särskilt kvinnliga sådana. Men bara runt 25 % av dem som söker till ingenjörsutbildningarna är kvinnor. Det är en siffra vi vill ändra. Som vi måste ändra.

Femmegineering jobbar för att få fler kvinnor till branschen, att för att få få fler tjejer att välja en teknisk utbildning och slutligen en teknisk karriär. Ett mål som ska göra hela teknikbranschen mer jämställd. Det är verkligen på tiden.

Bli inspirerad av och med oss

Vårt mål är att ge nya idéer och sätta jämställdhet högt på agendan. Vi arbetar med seminarier och utbildningar för våra medarbetare. Och vi ser till att vi alltid fortsätter att inspirera alla att arbeta för en mer jämställd och inkluderande bransch.

Häng gärna med oss på våra inspirerande evenemang. Evenemang där vi hoppas kunna sprida kunskap och tankar som genererar nya fräscha idéer till detta trötta gamla problem.

Hall of femme

Bakgrund

Femmegineering startade med målet att försöka få fler flickor och kvinnor att välja en teknisk utbildning genom att lyfta fram kvinnliga förebilder i branschen.

För att vi ska bli fler kvinnor i teknikbranschen så behöver vi se till att intresset för teknik håller i sig bland unga tjejer och att vi fortsätter synliggöra kvinnor i teknikbranschen. Representation är A och O. Men vi behöver också berätta om vad det egentligen är en ingenjör gör. Vilka enorma, spännande och varierande karriärmöjligheter en ingenjörsutbildning innebär. Då är vi på god väg att balansera upp och få en mer jämställd teknikbransch.

Frågor och förslag

Brinner du också för en mer jämställd bransch, ett mer jämställt samhälle och har tankar och förslag på vad man kan förändra eller förbättra? Är du en kvinnlig ingenjör som vill dela med dig av dina erfarenheter? Eller har du frågor om Femmegineering i allmänhet eller om våra event? Mejla oss! Här finns det alltid plats för dig, dina frågor, tankar och idéer.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar